11 iunie, 2012

Review *baza de machiaj Essence*

Intrucat baza mea pentru fardurile de pleoape - Too Faced Shadow Insurance - mai are un pic si-si da obstescul sfarsit, am pornit la vanatoare pentru un inlocuitor la fel de bun.
TFSI rezistat doi ani de zile si-a facut fata cu succes pleoapelor mele uleioase, asa ca probabil imi va fi tare greu sa-l inlocuiesc. Prima incercare a fost cu baza I love stage de la ESSENCE
Nu mi-a luat prea mult timp sa ma conving de ceea ce poate face acest produs si nu face prea multe. Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost evident ambalajul. Nu ma declar mare fana a acestui tip de ambalaj din doua motive cat se poate de simple: nu este tocmai igienic si intotdeauna ramane produs pe peretii recipientului. La primerul de la Urban Decay i-am taiat ambalajul si-am constat cu stupoare ca in interior mai era aproape jumatate de produs. 
Al doilea lucru care nu-mi place la baza Essence este ca nu face sub nicio forma ceea ce-ar trebui sa faca. Eu am pleoape destul de uleioase si daca nu am o baza buna, fardul mi se strange in pliurile pleoapei in doua-trei ore. Acesta rezista bine vreo doua-trei ore, insa mai mult nu duce. Sa va arat o poza cu machiajul meu dupa aproximativ opt ore. 
Arata oribil! Plus ca-n afara de faptul ca mi s-a strans fardul, mi s-a intins si cream eyeliner-ul. Iar acesta rezista in mod normal foarte bine, chiar si fara primer, ca sa nu mai zic ca era si fixat cu fard.  Asadar inca un minus. 
O baza de machiaj mai are si menirea de-a intensifica pigmentatia fardurilor. Nici din acest punct de vedere n-am observat c-ar face ceva. Mai jos aveti si o demonstratie facuta cu ajutorul fardului Satin Taupe de la MAC. Diferenta este insesizabila, asa ca va las pe voi sa ghiciti. 
Din greseala, i-am gasit totusi si-o intrebuintare acestui primer: ca anticearcan. Desi am renuntat de ceva timp la anticearcane, intrucat am observat in timp ca folosirea unuia nu-i face bine zonei de sub ochi, am zile cand nu pot iesi din casa fara sa aplic macar putin. Iar I love stage pare ca acopera destul de bine cearcanele si ilumineaza zona de sub ochi, plus ca nuanta acestuia se potriveste cu nuanta pielii mele. Cu toate astea, nu pot sa-l folosesc prea des, intrucat imi usuca grav zona de sub ochi, oricat de hidratanta ar fi crema pe care o aplic dedesubt. Puteti vedea aici o mica demonstratie cum se vede cu el aplicat ca anticearcan. 
Asadar, aceasta baza de machiaj nu este pentru mine! 
CALIFICATIV: 5/10
Voi ce baza pentru machiajul ochilor folositi?